BUDAPEST 150 ÖSSZETEKERÉS – 2023. szeptember 23.

 

A rendezvény célja a kerékpározás, a városi közlekedésben az alternatív közlekedési eszközök és a budapesti kerékpárutak népszerűsítése volt.

Budapest közel kétezer éves múltra tekint vissza; 150 éve a három történelmi városrész, Buda, Pest és Óbuda egyesítéséről döntöttek. Az egyesítés 150. évfordulója alkalmából Összetekerést szervezett a Budapesti Szabadidősport Szövetség: a főváros 5 pontjáról kerékpárral tekertek be a résztvevők a Margit-szigetre, szimbolizálva a városrészek egyesülését.

Az indulási helyszínek között két III. kerületi is volt, ahol a Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub tagjai várták a kerékpárosokat. A helyi programok után rendőri felvezetéssel indultak a kerékpárosok a kerület színének megfelelő pólóban a központi helyszínre, a Margit-szigeten található Kristály Színtérbe.

A Kristály Színtér hatalmas udvarán is számos programba kapcsolódhattak be a résztvevők. Minden beérkező emlékérmet kapott a rendezvény logójával. Ki lehetett próbálni a fénybringát, illetve a trükkös bringák sokaságát is. A szervízponton szakember javította a kisebb hibákat, és jó tanácsokkal is ellátta a kerékpár-tulajdonosokat. A BikeSafe program keretében a rendőrségi adatbázisba lehetett a kerékpárokat regisztrálni, valamint tesztlap kitöltésével is frissíthették KRESZ-tudásukat a jelenlévők.

Az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez: kora reggeltől zárt felhőzet érte el a fővárost, és az erős eső egészen 10 óráig kitartott.

Köszönet azon bátor kerékpárosoknak, akik a kedvezőtlen időjárás ellenére is képviselték kerületünket a rendezvényen!

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

AlaCOOLj! társasjáték bemutatása

  Az önkéntesek, tagok elérése, bevonása, hatékony foglakoztatása nagyon fontos eleme a civil munkának. Annak érdekében,  hogy ezt minél hatékonyabban végezhessük, ráadásul a középiskolás fiatalokat

Skip to content