GYIK

gyakran ismételt kérdések

Feltöltés alatt

A civil.obuda.hu honlapon igyekszünk minden fontos és aktuális információt közzétenni. Ezen kívül rendszeres tájékoztatást kaphat a civil referenstől, amennyiben a civilszervezetek@obuda.hu címre elküldi nevét, e-mail címét és a képviselt civil szervezet nevét.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a kerületi civil szervezetek kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről és az egységes pályázati-támogatási rendszerről szóló 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendeletében szabályozza a kerületben működő civil szervezetekkel való együttműködését, illetve azok támogatását. A civil rendelet elérhető itt: https://njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh5eg6ed7dr8eo5dt8ee3em0cj5ca8bw9cc6ce9by6cf3k

A rendelet megújítása jelenleg folyamatban van.

Főszabályként azon civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, szövetségek) kaphatnak támogatást, amelyeket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat illetékességi területén jegyeztek be és a kerület érdekében tényleges tevékenységet folytatnak, vagy amelyek nem III. kerületi székhellyel kerültek bejegyzésre, de tevékenységüket bizonyíthatóan Óbuda-Békásmegyeren, a kerület lakossága érdekében fejtik ki. Fontos feltétele a támogatás megítélésének, hogy az adott szervezet a korábbi években kapott támogatásokkal határidőben, maradéktalanul elszámoljon.

Támogatást két módon nyerhetnek el a szervezetek: pályázati úton vagy speciális szolgáltatást nyújtó, vagy más civil szervezettel nem megvalósítható program esetében képviselő-testületi, vagy bizottsági döntés alapján.

Az aktuális pályázati kiírások mindig megjelennek a civil.obuda.hu honlapon, de a civil referens az új pályázatokról e-mailben is értesíti azokat a szervezeteket, amelyek e célból megadták kapcsolattartási adataikat. A pályázás elektronikus úton történik, de mindig az adott kiírásban foglaltaknak megfelelően szükséges benyújtani a pályázatot. Bizonytalanság esetén bátran kérdezzenek a kiírásban megadott személytől.

A nyertesek listáját közzétesszük a https://civil.obuda.hu/palyazatok-tamogatasok/eredmenyek/ oldalon. A pályázó szervezetek a pályázatukban megadott e-mail címükre kapnak értesítést az elbírálást követően.

Skip to content