Civil Üzleti Iskola – Túl a félidőn

 

2022. október 6-án az óbudai Civil Üzleti Iskola 4. képzési napja zajlott a Graphisoft Parkban. A nap témája a pénzügyi tervezés volt, amelyről vállalati szakértők tartottak előadásokat a civil szervezetek képviselőinek.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által életre hívott Civil Üzleti Iskola célja az Önkormányzat, a helyi cégek és civil szervezetek között olyan nyertes helyzeten alapuló kapcsolatrendszer és tudásmegosztási platform kialakítása, amely képes reagálni a helyben felmerülő problémák megoldására, különös figyelemmel a fenntarthatósági szempontokra. Célunk, hogy ezen a szemléleten alapuló együttműködések révén megerősödjenek a helyi közösségek és az innen induló kezdeményezések, mélyüljön a vállalatok elköteleződése, a civil szervezetek forrásainak diverzifikálódása, és széles társadalmi konszenzuson alapuló megoldások szülessenek a kerületi problémákra.

A legutóbbi képzési nap során az üzleti és pénzügyi tervezésről, és a Canvas modellről tartott előadást Márton Barbara a PwC Magyarország szakértője, majd a résztvevők kis csoportokban igyekeztek pénzügyi tervet készíteni 1-1 projektjükhöz. Bolyán Róbert, az Unicredit Bank Social Impact Banking területének vezetője a projektfinanszírozásról beszélt, végül pedig Kocsány János, a Graphisoft Park ügyvezetője mesélte el a Graphisoft Park rendkívül izgalmas sikertörténetét. A nap zárásaként Kiss Gyöngyvér, a Civil Impact ügyvezetője tartotta meg „fejlesztési perceit”, hiszen a képzéssorozat célja, hogy a 6 alkalom végére a civil szervezetek kidolgozzanak egy olyan szolgáltatást, mely helyi, óbudai problémára ad választ és/vagy segítséget jelent a programba bevont vállalatok számára feladataik megoldásában.

Köszönjük a vendéglátást a Graphisoft Parknak, a tartalmas előadásokat és a civil szervezetek töretlen lelkesedését, érdeklődését!

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Rajzpályázat a civilek napja alkalmából

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Civilek Napja alkalmából rajzpályázatot hirdet Budapesten iskolába járó, alsó tagozatos gyermekek számára. A rajzpályázat témája: adományozás, önkéntesség, civil

ÓBUDAI ÖRÖKKLUB indult az ÓKK-ban

A Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó családokért  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával ÓBUDAI ÖRÖKKLUBOT indított, amelynek az Óbudai Közösségi Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.) ad otthont.

KOR-TÁRS-ÓRÁK a T-Art Alapítvány szervezésében

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával a T-Art Alapítvány ingyenes képzőművészeti ismeretterjesztő programot kínál a harmadik kerületi iskolák számára. A programot az alapítvány kurátora, Tenk Dóra, kamasz coach,

Egészségnap harmadik kerületi látássérültek számára

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének megbízásával Egészségnapot tartanak harmadik kerületi látássérülteknek. Békásmegyeren a Közösségi Házban (1039. Csobánka tér 5.) szeptember

Skip to content