Civil Üzleti Iskola – Túl a félidőn

 

2022. október 6-án az óbudai Civil Üzleti Iskola 4. képzési napja zajlott a Graphisoft Parkban. A nap témája a pénzügyi tervezés volt, amelyről vállalati szakértők tartottak előadásokat a civil szervezetek képviselőinek.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által életre hívott Civil Üzleti Iskola célja az Önkormányzat, a helyi cégek és civil szervezetek között olyan nyertes helyzeten alapuló kapcsolatrendszer és tudásmegosztási platform kialakítása, amely képes reagálni a helyben felmerülő problémák megoldására, különös figyelemmel a fenntarthatósági szempontokra. Célunk, hogy ezen a szemléleten alapuló együttműködések révén megerősödjenek a helyi közösségek és az innen induló kezdeményezések, mélyüljön a vállalatok elköteleződése, a civil szervezetek forrásainak diverzifikálódása, és széles társadalmi konszenzuson alapuló megoldások szülessenek a kerületi problémákra.

A legutóbbi képzési nap során az üzleti és pénzügyi tervezésről, és a Canvas modellről tartott előadást Márton Barbara a PwC Magyarország szakértője, majd a résztvevők kis csoportokban igyekeztek pénzügyi tervet készíteni 1-1 projektjükhöz. Bolyán Róbert, az Unicredit Bank Social Impact Banking területének vezetője a projektfinanszírozásról beszélt, végül pedig Kocsány János, a Graphisoft Park ügyvezetője mesélte el a Graphisoft Park rendkívül izgalmas sikertörténetét. A nap zárásaként Kiss Gyöngyvér, a Civil Impact ügyvezetője tartotta meg „fejlesztési perceit”, hiszen a képzéssorozat célja, hogy a 6 alkalom végére a civil szervezetek kidolgozzanak egy olyan szolgáltatást, mely helyi, óbudai problémára ad választ és/vagy segítséget jelent a programba bevont vállalatok számára feladataik megoldásában.

Köszönjük a vendéglátást a Graphisoft Parknak, a tartalmas előadásokat és a civil szervezetek töretlen lelkesedését, érdeklődését!

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

AlaCOOLj! társasjáték bemutatása

  Az önkéntesek, tagok elérése, bevonása, hatékony foglakoztatása nagyon fontos eleme a civil munkának. Annak érdekében,  hogy ezt minél hatékonyabban végezhessük, ráadásul a középiskolás fiatalokat

Skip to content