Civil Üzleti Iskolánk második helyezést ért el a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok versenyében

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programhoz kapcsolódó pályázatra önkormányzatunk ismét bejelentkezett, ezúttal az Óbudai Civil Üzleti Iskola projektünkkel, amely a második helyezést kapta.

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program célja az újszerű, helyi problémákhoz adaptált megoldások összegyűjtése és továbbadása a hasonló helyzetű települések önkormányzatai számára. Az Európa Tanács módszerén alapuló magyar Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége honosította meg.

A program 2022-es szakaszának lezárásaként szakmai konferencián mutatták be a döntőbe jutott pályázatokat. A gödöllői Erzsébet Királyné Szállodában megtartott rendezvényen, az önkormányzati innovációk témakörben mutatta be kerületi projektünket, az Óbudai Civil Üzleti Iskola kezdeményezést Baráth Andrea, Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztályunk vezetője.

Az Óbudai Civil Üzleti Iskoláról

Az első Óbudai Civil Üzleti Iskolában folyó munka legfőbb küldetése a lokális fenntarthatóság elősegítése. A civil, vállalti és önkormányzati összefogást fejlesztő képzés lezárásaként tizenhárom társadalmi, környezetvédelmi célokat megvalósító szolgáltatást tartalmazó, harmadik kerületi portfólió jött létre.

A kerületben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kezdeményezésére jött létre a civil szervezeteknek indított üzleti képzés, amelyen 22 szervezet kapott gyakorlati tudást a vállalatokkal, intézményekkel való partnerségek kialakításáról. A képzésünkben részt vállalt 15 kerületben működő nagyvállalat, amelyek saját tudásukat, jó gyakorlataikat osztották meg, illetve az egyes képzési napok helyszíneit is biztosították.

A képzésben részt vevő civil szervezetek pedig azt vállalták, hogy kidolgoznak egy olyan szolgáltatást, amely a kerület fenntarthatóságát segítő feladatok megoldásában vagy a vállalatok környezeti, társadalmi fenntarthatóságát célzó folyamataiban nyújt segítséget. Ezt a 13 programot mutatja be az említett Óbudai Civil Szolgáltatási Portfólió.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nem első ízben nyert díjat a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programban. A tavalyi évben a Bűnmegelőzési labirintus: Áldozatvédelmi szabadulószoba időseknek és drogmegelőzési szabadulószoba fiataloknak címmel megalkotott fejlesztésünk ért el második helyezést.

Szívből gratulálunk az idei díjhoz is, köszönjük a tervezésben és kivitelezésben résztvevő kollégáink munkáját, az elismerésre és az elért eredményeikre igen büszkék vagyunk.

Az Óbudai Civil Üzleti Iskola munkájában résztvevőkkel rövidfilmet is készítettünk, hogy minden három szektorból halljunk véleményeket: miért innovatív és hasznos kezdeményezésünk, illetve ki mit profitál az együttműködésekből. Tekintsék meg kisfilmünket!

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Nyári táborok támogatása 2023 – információk

Nyári táborok támogatása 2023 – Információk táborszervezőknek Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2023. évben is meghirdette a gyermek és ifjúsági nyári táborok támogatását civil szervezetek részére. annak érdekében,

Civil szervezeti vezetői workshop 2023

  2023. szeptember 11-én ismét kezdetét veszi a CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP   A workshop célja olyan információkon alapuló elméleti és gyakorlati tudás, tapasztalatok átadása, amelyek segítségével

Elindult a Civil Üzleti Iskola második évada

2022-ben indítottuk el azt a hazánkban egyedülálló programot, amelynek célja összekötni a kerületben telephellyel rendelkező civil szervezeteket, vállalkozásokat és az önkormányzatot a szorosabb együttműködés érdekében.

Táncolni JóóÓbuda! – Békásmegyer

  Mi lehetne jobb, mint vidám zenére mozogni, táncolni? A Diamond Sportegyesület és Harcművészeti Iskola, amely már 32 éve működik Óbudán, beindította a zenés-táncos rendezvényeket, havi

Idén is tavaszi Római-parti szemétszedés

Május 20-án szemétszedési akcióra várunk mindenkit, akinek fontos a Római-part tisztasága. A Mi Rómaink Egyesület vezetésével és civil szervezetek közreműködésével szemétszedési akciót hirdetünk, hogy együtt

Nyárindító Játékfesztivál

  A nagy sikerre való tekintettel 2023. június 3-án (szombaton) ismét egész napos játékfeszti­vált rendez a homoludens.hu Egyesület a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Gyerekjátékokkal

Skip to content