Eredményt hirdettünk a Fogadj örökbe egy zöldterületet! című pályázaton

Idén ismét meghirdettük a Fogadj örökbe egy zöldterületet! című pályázati felhívást, melyre ez alkalommal nem csak civil szervezetek, hanem társasházak is pályázhattak.

A pályázat célja, hogy a kerületi lakosokat bevonjuk a közterületek rendbetételébe, szépítésébe, erősítsük kötődésüket a kerülethez és javítsunk a környezettudatos szemléletmódon. A közterületi zöldfelületek minősége és állapota jelentős mértékben befolyásolja a helyi lakosság közérzetét, és a városi környezetben élő növények ápolása a környezetvédelem egyik fontos területe.

Az elnyert összeget többek között közterületen fekvő zöldfelületek rendbetételére, kialakítására és megtisztítására, növényültetésre, növénygondozásra, komposztálásra, valamint a rendbe tett terület folyamatos gondozására, takarítására fordíthatják a nyertes pályázók.

Az idei év újdonsága az is, hogy az örökbefogadó szervezetek immár a kerület Főkertészének iránymutatásával tudják a zöldfelületeteket szakszerűen gondozni, az ültetendő növényeket kiválasztani.

A pályázatokról a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság döntött legutóbbi ülésén.

A pályázatokról a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság döntött legutóbbi ülésén.

Idén támogatásban részesül az alábbi 10 civil szervezet és 4 társasház:

Alapítvány a Keve utcai Iskoláért 150 000 Ft
Aquincum-Mocsáros Közhasznú Egyesület 180 000 Ft
Atlétikai Sportegyesület Római-fürdő Gázgyár 150 000 Ft
Békásmegyeri Montessori Alapítvány 180 000 Ft
Civilek a Római Partért Egyesület 122 500 Ft
Csöppnyi Esély Óvodai Alapítvány 200 000 Ft
Ganz Ifjúsági Műhely Egyesület 150 500 Ft
Háromhegyek Közhasznú Egyesület 180 000 Ft
Jazz-Loft Lakóház Társasház 160 000 Ft
Kiscelli 18. Társasház 180 000 Ft
Kiskorona u. 2-14. Társasház 180 000 Ft
Külker Evezős Klub Óbuda 150 000 Ft
Szindbád u. 1. Társasház 193 000 Ft
Zöld Almák Óvodai Alapítvány 180 000 Ft

 

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

ÓBUDAI ÖRÖKKLUB indult az ÓKK-ban

A Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó családokért  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával ÓBUDAI ÖRÖKKLUBOT indított, amelynek az Óbudai Közösségi Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.) ad otthont.

KOR-TÁRS-ÓRÁK a T-Art Alapítvány szervezésében

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával a T-Art Alapítvány ingyenes képzőművészeti ismeretterjesztő programot kínál a harmadik kerületi iskolák számára. A programot az alapítvány kurátora, Tenk Dóra, kamasz coach,

Egészségnap harmadik kerületi látássérültek számára

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének megbízásával Egészségnapot tartanak harmadik kerületi látássérülteknek. Békásmegyeren a Közösségi Házban (1039. Csobánka tér 5.) szeptember

BERGUSON Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa

A BERGUSON Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa idei utolsó eseménye a Keviczky József Kerékpáros Teljesítménytúra, melyet 2022. szeptember 11. tartanak 35, 70, 120 kilométeres távokkal. A rajt

Skip to content