Jóbuda Harmadik KerületiKözösségi Alapítvány padavató

Fogadjon örökbe Ön is egy padot!

Jóbuda Közösségi Alapítvány padfelújítás

 

A JÓbuda Közösségi Alapítvány április 25-én padavatót tartott a Pók utcai lakótelep Máltai játszótere melletti fitneszpark két padjánál. Az ünnepélyes átadón dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is részt vett.

Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiájának egyik célja kerületünk leromlott állapotú közterületi padjainak közösségek örökbefogadása általi felújítása. Ezért is alakítottunk ki együttműködést a JÓbuda Közösségi Alapítvánnyal, akik a Kerék Általános Iskola és Gimnáziummal együtt felújítottak két padot.

A szervezet a Kerék Általános Iskola és Gimnáziummal együttműködik az ott tanuló ukrajnai menekült gyermekek és családok támogatásában, így merült fel, hogy a két padot az ukrajnából menekül és magyar tanulók közösen újítsák fel.

Jóbuda Harmadik KerületiKözösségi Alapítvány padavató

Az iskolában pályázatot hirdettek, amely keretében 29 nagyszerű pályamű érkezett be, ezek közül a JÓbuda stábja választotta ki a két győztest. Szabó János, harmadik kerületi asztalos készítette el a padok új léceit, ezeket pedig Lénárt Ibolya, az iskola rajztanára a gyerekekkel együtt kifestett.

Szeretnénk elérni, hogy a 2024-es év végéig 100 pad újuljon meg ehhez hasonló „örökbefogadással”, ezért bártorítunk minden, harmadik kerületben telephellyel rendelkező céget, civil szervezetet, helyi iskolát, lakóközösséget, baráti társaságot és magánszemélyt is, hogy fogadjanak örökbe és viseljék gondját egy-egy közterületen lévő padnak.

Jóbuda Harmadik KerületiKözösségi Alapítvány padavató

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

AlaCOOLj! társasjáték bemutatása

  Az önkéntesek, tagok elérése, bevonása, hatékony foglakoztatása nagyon fontos eleme a civil munkának. Annak érdekében,  hogy ezt minél hatékonyabban végezhessük, ráadásul a középiskolás fiatalokat

Skip to content