Helyi civil szervezetek és vállalatok együtt a fenntarthatóságért

Önkormányzatunk egyedülálló kezdeményezése a Civil Üzleti Iskola, mely hat alkalmas képzéssel a kerületi civil szervezetek és vállalatok hatékony együttműködését kívánja támogatni. Programsorozatunk első alkalmán már egy asztalhoz is ültek a civil és a piaci szféra képviselői.

„Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a kerületi civil szervezetek fejlesztése, fejlődésének támogatása mellett – mondta köszöntőjében Bercsényi Kinga civil referensünk az óbudai Civil Üzleti Iskola első képzési napján megjelent résztvevőknek. – Így az önkormányzatok között elsőként kezdeményezett a helyi civil és vállalati szféra partnerségét segítő programsorozatot.”

Iskolánk célja, hogy elindítsa a harmadik kerületi civil közösség és a szintén a kerületben működő nagyvállalatokkal együttműködését, és idővel az már önállóan is folytatódjon, és spontán alakuljanak új kapcsolatok. Mindeközben a civil és a piaci szereplőknek arra is lesz lehetősége, hogy egymás szempontrendszerét megismerjék, abból profitáljanak.

Burján Ferenc alpolgármester szintén üdvözölte a Civil Üzleti Iskolához csatlakozó szervezetek és vállalatok képviselőit:

„Amikor Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiáját megalkottuk, már tűztünk ki olyan közös célokat, melyek helyi civil szervezetek és helyben működő vállalatok együttműködésére is számít, és a megvalósítás törekvései a mindennapi munkánk részei – közte különleges hangsúlyt adva a szemléletformálásnak. A most útjára indított üzleti iskolánk reményeink szerint ebben is támogatni tudja majd a helyi kötődésű civil közösségeket és cégeket.

És arra biztatunk mindenkit, hogy bátran gondoljuk újra a civil szervezetek működését: fenntartásukhoz például új, akár piaci alapú finanszírozási lehetőségeket is keresve. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a civil és a vállalati környezet képviselőit közös képzésre invitáljuk meg.”

Önkormányzatunk említett elkötelezettsége révén ennek az együttműködéseknek az egyenrangú szereplője kíván lenni, hogy amolyan hídként a kerületben működő vállalkozásokkal és nonprofit szervezetekkel szoros kapcsolatot építsen ki a fenntarthatóság területén. Üzleti iskolánk a harmadik kerületben működő civil szervezetek számára díjmentesen elérhető.

A Civil Üzleti Iskola hat alkalmas képzést biztosító kezdeményezésünkhöz 21 harmadik kerületi civil szervezet és több mint tíz vállalat csatlakozott. Az első napon a közös tanulás egyik fókuszában a civil, vállalati és önkormányzati hármas együttműködés létjogosultsága és annak formái álltak.

A jó hangulatú, sok értékes megosztást hozó délelőttnek az Esernyős Szindbád rendezvénytere adott otthont, ahol gyermeksarokkal is készültünk a kicsikkel érkező résztvevőknek. A Civil Üzleti Iskola következő képzési moduljára augusztusban várjuk a sokszínű együttműködésre és együtt gondolkodásra vállalkozó szervezetek és cégek képviselőit.

Szakmai partnerünk a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft., amely segítette önkormányzatunkat a fenntarthatósági stratégiája kidolgozásában.

A fotókat készítette: Eperjesi Csaba Miklós

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Nyomtatópályázat a Canon jóvoltából

  Tavaly 4 db Canon nyomtató talált gazdára kerületi civil szervezeteknél a Civil Üzleti Iskola során meghirdetett pályázatban. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén a Canon

BÉKÁS Kerékpáros Teljesítménytúra

  A 2024. május 26-i BERGUSON Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa 2024. első eseményére, a BÉKÁS Kerékpáros Teljesítménytúra 30, 60 vagy 100 kilométeres távjára 2024.05.23-ig lehet online

IDÉN IS TAVASZI-NYÁRI RÓMAI-PARTI SZEMÉTSZEDÉS!

  2024. június 2-án szemétszedési akcióra várunk mindenkit, akinek fontos a Római-part tisztasága. A Mi Rómaink Egyesület vezetésével és civil szervezetek közreműködésével szemétszedési akciót hirdetünk, hogy

Hiánypótló konzultációs lehetőség

  Ebben az évben hat különböző témában hirdetett pályázati felhívást Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületben tevékenykedő civil szervezetek számára. Több mint 90 pályázat érkezett, melyekben a

Indul Civil Üzleti Iskolánk új évada!

  A hazánkban egyedülálló programsorozatot a nagy sikerre való tekintettel immár harmadszor indítja el Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat. A Civil Üzleti Iskola legfontosabb célja az Önkormányzat, a

FELHÍVÁS BALÁZS LAJOS-DÍJ ADOMÁNYOZÁSÁRA

  Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat felhívást tesz közzé az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által adományozható elismerésekről szóló 17/2021. (IV. 7.) önkormányzati rendelet alapján a Balázs Lajos-díj adományozására.  

A látszat néha csal – ÖNBIZALOM program

  Az Önbizalom program célja, hogy minél több tudatos médiafogyasztó és stabil önbizalommal rendelkező fiatal nőjön fel, mert minden lélek számít! Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete az Óhegy

Skip to content