Helyi civil szervezetek és vállalatok együtt a fenntarthatóságért

Önkormányzatunk egyedülálló kezdeményezése a Civil Üzleti Iskola, mely hat alkalmas képzéssel a kerületi civil szervezetek és vállalatok hatékony együttműködését kívánja támogatni. Programsorozatunk első alkalmán már egy asztalhoz is ültek a civil és a piaci szféra képviselői.

„Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a kerületi civil szervezetek fejlesztése, fejlődésének támogatása mellett – mondta köszöntőjében Bercsényi Kinga civil referensünk az óbudai Civil Üzleti Iskola első képzési napján megjelent résztvevőknek. – Így az önkormányzatok között elsőként kezdeményezett a helyi civil és vállalati szféra partnerségét segítő programsorozatot.”

Iskolánk célja, hogy elindítsa a harmadik kerületi civil közösség és a szintén a kerületben működő nagyvállalatokkal együttműködését, és idővel az már önállóan is folytatódjon, és spontán alakuljanak új kapcsolatok. Mindeközben a civil és a piaci szereplőknek arra is lesz lehetősége, hogy egymás szempontrendszerét megismerjék, abból profitáljanak.

Burján Ferenc alpolgármester szintén üdvözölte a Civil Üzleti Iskolához csatlakozó szervezetek és vállalatok képviselőit:

„Amikor Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiáját megalkottuk, már tűztünk ki olyan közös célokat, melyek helyi civil szervezetek és helyben működő vállalatok együttműködésére is számít, és a megvalósítás törekvései a mindennapi munkánk részei – közte különleges hangsúlyt adva a szemléletformálásnak. A most útjára indított üzleti iskolánk reményeink szerint ebben is támogatni tudja majd a helyi kötődésű civil közösségeket és cégeket.

És arra biztatunk mindenkit, hogy bátran gondoljuk újra a civil szervezetek működését: fenntartásukhoz például új, akár piaci alapú finanszírozási lehetőségeket is keresve. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a civil és a vállalati környezet képviselőit közös képzésre invitáljuk meg.”

Önkormányzatunk említett elkötelezettsége révén ennek az együttműködéseknek az egyenrangú szereplője kíván lenni, hogy amolyan hídként a kerületben működő vállalkozásokkal és nonprofit szervezetekkel szoros kapcsolatot építsen ki a fenntarthatóság területén. Üzleti iskolánk a harmadik kerületben működő civil szervezetek számára díjmentesen elérhető.

A Civil Üzleti Iskola hat alkalmas képzést biztosító kezdeményezésünkhöz 21 harmadik kerületi civil szervezet és több mint tíz vállalat csatlakozott. Az első napon a közös tanulás egyik fókuszában a civil, vállalati és önkormányzati hármas együttműködés létjogosultsága és annak formái álltak.

A jó hangulatú, sok értékes megosztást hozó délelőttnek az Esernyős Szindbád rendezvénytere adott otthont, ahol gyermeksarokkal is készültünk a kicsikkel érkező résztvevőknek. A Civil Üzleti Iskola következő képzési moduljára augusztusban várjuk a sokszínű együttműködésre és együtt gondolkodásra vállalkozó szervezetek és cégek képviselőit.

Szakmai partnerünk a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft., amely segítette önkormányzatunkat a fenntarthatósági stratégiája kidolgozásában.

A fotókat készítette: Eperjesi Csaba Miklós

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

AlaCOOLj! társasjáték bemutatása

  Az önkéntesek, tagok elérése, bevonása, hatékony foglakoztatása nagyon fontos eleme a civil munkának. Annak érdekében,  hogy ezt minél hatékonyabban végezhessük, ráadásul a középiskolás fiatalokat

Skip to content