Helyi civil szervezetek és vállalatok együtt a fenntarthatóságért

Önkormányzatunk egyedülálló kezdeményezése a Civil Üzleti Iskola, mely hat alkalmas képzéssel a kerületi civil szervezetek és vállalatok hatékony együttműködését kívánja támogatni. Programsorozatunk első alkalmán már egy asztalhoz is ültek a civil és a piaci szféra képviselői.

„Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a kerületi civil szervezetek fejlesztése, fejlődésének támogatása mellett – mondta köszöntőjében Bercsényi Kinga civil referensünk az óbudai Civil Üzleti Iskola első képzési napján megjelent résztvevőknek. – Így az önkormányzatok között elsőként kezdeményezett a helyi civil és vállalati szféra partnerségét segítő programsorozatot.”

Iskolánk célja, hogy elindítsa a harmadik kerületi civil közösség és a szintén a kerületben működő nagyvállalatokkal együttműködését, és idővel az már önállóan is folytatódjon, és spontán alakuljanak új kapcsolatok. Mindeközben a civil és a piaci szereplőknek arra is lesz lehetősége, hogy egymás szempontrendszerét megismerjék, abból profitáljanak.

Burján Ferenc alpolgármester szintén üdvözölte a Civil Üzleti Iskolához csatlakozó szervezetek és vállalatok képviselőit:

„Amikor Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiáját megalkottuk, már tűztünk ki olyan közös célokat, melyek helyi civil szervezetek és helyben működő vállalatok együttműködésére is számít, és a megvalósítás törekvései a mindennapi munkánk részei – közte különleges hangsúlyt adva a szemléletformálásnak. A most útjára indított üzleti iskolánk reményeink szerint ebben is támogatni tudja majd a helyi kötődésű civil közösségeket és cégeket.

És arra biztatunk mindenkit, hogy bátran gondoljuk újra a civil szervezetek működését: fenntartásukhoz például új, akár piaci alapú finanszírozási lehetőségeket is keresve. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a civil és a vállalati környezet képviselőit közös képzésre invitáljuk meg.”

Önkormányzatunk említett elkötelezettsége révén ennek az együttműködéseknek az egyenrangú szereplője kíván lenni, hogy amolyan hídként a kerületben működő vállalkozásokkal és nonprofit szervezetekkel szoros kapcsolatot építsen ki a fenntarthatóság területén. Üzleti iskolánk a harmadik kerületben működő civil szervezetek számára díjmentesen elérhető.

A Civil Üzleti Iskola hat alkalmas képzést biztosító kezdeményezésünkhöz 21 harmadik kerületi civil szervezet és több mint tíz vállalat csatlakozott. Az első napon a közös tanulás egyik fókuszában a civil, vállalati és önkormányzati hármas együttműködés létjogosultsága és annak formái álltak.

A jó hangulatú, sok értékes megosztást hozó délelőttnek az Esernyős Szindbád rendezvénytere adott otthont, ahol gyermeksarokkal is készültünk a kicsikkel érkező résztvevőknek. A Civil Üzleti Iskola következő képzési moduljára augusztusban várjuk a sokszínű együttműködésre és együtt gondolkodásra vállalkozó szervezetek és cégek képviselőit.

Szakmai partnerünk a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft., amely segítette önkormányzatunkat a fenntarthatósági stratégiája kidolgozásában.

A fotókat készítette: Eperjesi Csaba Miklós

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Rajzpályázat a civilek napja alkalmából

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Civilek Napja alkalmából rajzpályázatot hirdet Budapesten iskolába járó, alsó tagozatos gyermekek számára. A rajzpályázat témája: adományozás, önkéntesség, civil

ÓBUDAI ÖRÖKKLUB indult az ÓKK-ban

A Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó családokért  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával ÓBUDAI ÖRÖKKLUBOT indított, amelynek az Óbudai Közösségi Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.) ad otthont.

KOR-TÁRS-ÓRÁK a T-Art Alapítvány szervezésében

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával a T-Art Alapítvány ingyenes képzőművészeti ismeretterjesztő programot kínál a harmadik kerületi iskolák számára. A programot az alapítvány kurátora, Tenk Dóra, kamasz coach,

Egészségnap harmadik kerületi látássérültek számára

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének megbízásával Egészségnapot tartanak harmadik kerületi látássérülteknek. Békásmegyeren a Közösségi Házban (1039. Csobánka tér 5.) szeptember

Skip to content