HOSPICE NÁRCISZ PAD AVATÁSA ÉS NÁRCISZÜLTETÉS

 

A Holdudvar Park immár második alkalommal adott otthont az Óbudai Nárciszültetésnek, a Magyar Hospice Alapítvány Hospice Világnaphoz kapcsolódó szemléletformáló programjának. A nárcisz a hospice ellátás nemzetközi szimbólumaként a remény és az együttérzés jelképe. Az esemény során a kerületi óvodásokkal, iskolákkal és civilekkel együtt azért ültették el a virághagymákat, hogy tavaszi virágzásukkal felhívják a figyelmet a hospice-palliatív ápolásra és a gyógyíthatatlan daganatos betegekkel való együttérzésre.

Az idei ültetést kiegészítette a Gál Mário által tervezett és készített Nárcisz Pad avatása, amely a JÓbuda Közösségi Alapítvány 2023 nyarán elnyert pályázati támogatásával valósult meg. A pad egész évben vár mindenkit egy jó beszélgetésre, csendes szemlélődésre vagy egy percnyi pihenőre a hétköznapok rohanása közepette, miközben a rajta olvasható alapítványi jelmondattal – Nem vagy egyedül –  arra emlékezteti használóit, hogy van hová fordulni a bajban.

Az Alapítvány hisz abban, hogy sokat tehetünk egymásért, ha nyitottan és empátiával fordulunk a másik felé, és jelenlétünket, időnket nyújtjuk számára. Büszkeséggel és örömmel tölti el őket, hogy a Budapest Hospice Háznak több mint 20 éve otthont adó harmadik kerületben a Nárcisz Pad mostantól a közösségünkben rejlő erőt hirdeti, hiszen a társadalom támogatása nélkül nem létezne hospice-ápolás és nem végezhetnék munkájukat nap mint nap.

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

AlaCOOLj! társasjáték bemutatása

  Az önkéntesek, tagok elérése, bevonása, hatékony foglakoztatása nagyon fontos eleme a civil munkának. Annak érdekében,  hogy ezt minél hatékonyabban végezhessük, ráadásul a középiskolás fiatalokat

Skip to content