MEGHÍVÓ – Hospice Nárcisz Pad avatása és nárciszültetés

 

A Magyar Hospice Alapítvány szeretettel hívja és várja a kerületi civil szervezeteket is az őszi Hospice Nárcisz programjára.

Ez az alkalom idén rendhagyó lesz, mert a nárciszültetés mellett Hospice Nárcisz Padot is avatnak a JÓbuda Közösségi Alapítvány támogatásával.

A gyerekeket pedig a Buboréktündér, Previtzer Tünde tündérmeséje és óriás buborékjai kápráztatják el.

 

A nárcisz a remény és a rák elleni küzdelem nemzetközi jelképe, az Alapítvány ezért választotta szemléletformáló programjai elnevezésének is. Edukációs eseményeik egyik eleme, hogy minden ősszel – kicsik és nagyok közösen – nárciszhagymákat ültetnek a generációk közötti szolidaritás és az életvégi méltóság megőrzése jegyében.

Minden elültetett virághagyma ezt az együttérzést fejezi ki.

Az Alapítvány fontosnak tartja, hogy minden korosztály az életkorának megfelelően ismerkedhessen az élettel, az elmúlással, a bánattal és a veszteséggel.

E célból, szintén a JÓbuda Közösségi Alapítvány pályázatának köszönhetően, olyan edukációs anyaggal készülnek, mely segítséget nyújt a pedagógusoknak, szülőknek a témában való tájékozódásban; konkrét válaszokat fogalmaz meg, hogyan beszélgessünk ezekről a kérdésekről óvodás és iskolás korú gyermekekkel.

Az Alapítvány közösségi programjai mentén sok értékes párbeszéd indulhat el a gyermekek és pedagógusaik, családjaik között.

Az újonnan állított Hospice Nárcisz Pad erre méltó hely lehet.

 

Az esemény pontos időpontja és helyszíne:

2023. október 5. (csütörtök) 10 óra, III. kerület, Holdudvar Park

 

A tervezett program:

9.30-10.00 Gyülekező az óvodák, iskolák, civil szervezetek számára

10.05 Polgármesteri köszöntő

10.10 Alapítványi köszöntő – Dr. Muszbek Katalin, orvos-igazgató

10.15 Padavatás

10.20 Tündérmese, interaktív óriásbuborék-varázslás és nárciszültetés

Befejezés: várhatóan 11.00 óra

 

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Ha február, akkor Civil Véradás!

  Ráadásul idén februárban ez nem is akárhányadik, hanem a tizedik alkalom! A véradás önzetlen jócselekedet, mely erősíti az összetartozás érzését, és amellyel a legnagyobb

Madárkarácsony a Táborhegyi parkban

  Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete a Táborhegyi parkban rendezett madárkarácsonyával gazdagította kerületünk az „Év madárbarát települése” kitüntető címhez kapcsolódó eseményeit. Az Erdőalja úti iskola diákjai és Táborhegy

Elkészült kerületünk második civil portfóliója

  Tíz társadalmi, környezetvédelmi célokat megvalósító szolgáltatást tartalmaz Óbuda-Békásmegyer második civil portfóliója, amelyben kerületi civil szervezetek vállalatoknak kínált együttműködési javaslatai, szolgáltatásai kerülnek bemutatásra. A portfólió

Skip to content