MEGHÍVÓ – Hospice Nárcisz Pad avatása és nárciszültetés

 

A Magyar Hospice Alapítvány szeretettel hívja és várja a kerületi civil szervezeteket is az őszi Hospice Nárcisz programjára.

Ez az alkalom idén rendhagyó lesz, mert a nárciszültetés mellett Hospice Nárcisz Padot is avatnak a JÓbuda Közösségi Alapítvány támogatásával.

A gyerekeket pedig a Buboréktündér, Previtzer Tünde tündérmeséje és óriás buborékjai kápráztatják el.

 

A nárcisz a remény és a rák elleni küzdelem nemzetközi jelképe, az Alapítvány ezért választotta szemléletformáló programjai elnevezésének is. Edukációs eseményeik egyik eleme, hogy minden ősszel – kicsik és nagyok közösen – nárciszhagymákat ültetnek a generációk közötti szolidaritás és az életvégi méltóság megőrzése jegyében.

Minden elültetett virághagyma ezt az együttérzést fejezi ki.

Az Alapítvány fontosnak tartja, hogy minden korosztály az életkorának megfelelően ismerkedhessen az élettel, az elmúlással, a bánattal és a veszteséggel.

E célból, szintén a JÓbuda Közösségi Alapítvány pályázatának köszönhetően, olyan edukációs anyaggal készülnek, mely segítséget nyújt a pedagógusoknak, szülőknek a témában való tájékozódásban; konkrét válaszokat fogalmaz meg, hogyan beszélgessünk ezekről a kérdésekről óvodás és iskolás korú gyermekekkel.

Az Alapítvány közösségi programjai mentén sok értékes párbeszéd indulhat el a gyermekek és pedagógusaik, családjaik között.

Az újonnan állított Hospice Nárcisz Pad erre méltó hely lehet.

 

Az esemény pontos időpontja és helyszíne:

2023. október 5. (csütörtök) 10 óra, III. kerület, Holdudvar Park

 

A tervezett program:

9.30-10.00 Gyülekező az óvodák, iskolák, civil szervezetek számára

10.05 Polgármesteri köszöntő

10.10 Alapítványi köszöntő – Dr. Muszbek Katalin, orvos-igazgató

10.15 Padavatás

10.20 Tündérmese, interaktív óriásbuborék-varázslás és nárciszültetés

Befejezés: várhatóan 11.00 óra

 

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Nyári élménytábor gyerekeknek

  Kedves Szülők és Gyerekek! Izgalmas nyári programot keresel gyermeked számára? Fontos számodra, hogy gyermeked az online térben tudatosan mozogjon, hogy az online térben is

Véradás a Vörösvári úti rendelőben

  A Magyar Vöröskereszt egy kerületi véradó eseményre hívja és várja a segíteni szándékozókat.     A program Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/1022672445945537  

TaBu Kerékpáros Teljesítménytúra

  2024. június 17-től lehet regisztrálni a BERGUSON Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa 2024. következő, 2024. június 30-i eseményére a TaBu Kerékpáros Teljesítménytúrára, ahol az indulók a

Nyomtatópályázat a Canon jóvoltából

  Tavaly 4 db Canon nyomtató talált gazdára kerületi civil szervezeteknél a Civil Üzleti Iskola során meghirdetett pályázatban. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén a Canon

Hírek a civilszférából

Loading RSS Feed

Óbuda aktuál

Loading RSS Feed

Galéria

Skip to content