Újra Játékfesztivál az MKVM-ben, október 16-án

A nagy sikerre való tekintettel ismét egész napos játékfesztivált rendez az homoludens.hu Egyesület és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. A pandémiás helyzet miatt tavaly és idén elmaradtak a már hagyományosnak mondható Tavaszi, Őszi és Téli Játékfesztiválok. Most végre megrendezésre kerülhet az Őszi Játékfesztivál az MKVM-ben (Korona tér 1.), október 16-án, 10-18 óra között 5-99 évesek számára.

Gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó kicsit és nagyot egyaránt. Több mint 50 féle, köztük nemzetközi- és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán a földszinti terekben és a múzeum udvarán. Játékmesterek – önkéntesek, közösségi szolgálatos diákok – segítik az asztaloknál a szabályok gyors elsajátítását, és akár be is állnak egy-egy körre, ha nincs ki a létszám.

 

Aki játszik, nyerhet: kétszer tartanak ajándéksorsolást azok között, akik a pecsétgyűjtő lapokkal igazolva legalább 5-5 játékkal megismerkedtek. Ki szeretné nyújtóztatni lábait? Akkor próbálja ki a dobójátékokat az udvaron, vagy az óriás fajátékokat a Színházteremben! Ott ezen kívül még építőjáték verseny lesz családoknak és a hosszabb, lepakolós, asztali játékok kedvelői az óriási Carcassonne-val is játszhatnak, ahol az egyes lapok mérete 40×40 cm!
Ha nem csak játszanának, akkor kézműves játékokat is készíthetnek a gyerekek, vagy papírhajtogatást tanulhatnak kezdők és haladók, papírrepülővel versenyezhetnek kedvenc modelljeikkel, vagy azokkal, amelyeket a rendezvényen tanulnak meg.

 

III. kerületi iskolai csoportok, osztályok jelentkezését is várják, számukra a rendezvényen igény szerint külön csoportvezetőt biztosítanak és egyedi játékbemutatókat, mini bajnokságokat is tartanak.

 

Akár hozza a barátait, családját, akár itt szerez új játszótársakat, biztosak lehetnek abban, hogy jó hangulatban telnek majd az órák.

 

A Játékfesztivál normál múzeumi belépővel látogatható, és mivel III. kerületi lakosoknak ingyenes a belépés a múzeumba, így számukra az egész napos fesztivál is ingyenes.

 

További információk, jelentkezés:

info@homoludens.hu

homoludens.hu

facebook.com/InternetJatekhaz

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Adományozz okosan

  A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének kerületi irodái Budapest teljes területén támogatják a rászorulókat adományokkal. A szervezet most egyetlen oldalban összefoglalta, hogyan tudunk jól,

Panoráma SE 2024. nyári röplabdatáborai

  Időpontok – korosztályok: 2024. július 8-12. (2012-2016) 2024. július 15-19. (2004-2008) 2024. július 22-26. (2008-2011) 2024. július 29. – augusztus 2. (2004-2008) 2024. augusztus

Nyári élménytábor gyerekeknek

  Kedves Szülők és Gyerekek! Izgalmas nyári programot keresel gyermeked számára? Fontos számodra, hogy gyermeked az online térben tudatosan mozogjon, hogy az online térben is

Véradás a Vörösvári úti rendelőben

  A Magyar Vöröskereszt egy kerületi véradó eseményre hívja és várja a segíteni szándékozókat.     A program Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/1022672445945537  

Skip to content