ŐsziJátékfesztivál2019_0530_k

Újra Játékfesztivál az MKVM-ben, október 16-án

A nagy sikerre való tekintettel ismét egész napos játékfesztivált rendez az homoludens.hu Egyesület és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. A pandémiás helyzet miatt tavaly és idén elmaradtak a már hagyományosnak mondható Tavaszi, Őszi és Téli Játékfesztiválok. Most végre megrendezésre kerülhet az Őszi Játékfesztivál az MKVM-ben (Korona tér 1.), október 16-án, 10-18 óra között 5-99 évesek számára.

Gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó kicsit és nagyot egyaránt. Több mint 50 féle, köztük nemzetközi- és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán a földszinti terekben és a múzeum udvarán. Játékmesterek – önkéntesek, közösségi szolgálatos diákok – segítik az asztaloknál a szabályok gyors elsajátítását, és akár be is állnak egy-egy körre, ha nincs ki a létszám.

 

Aki játszik, nyerhet: kétszer tartanak ajándéksorsolást azok között, akik a pecsétgyűjtő lapokkal igazolva legalább 5-5 játékkal megismerkedtek. Ki szeretné nyújtóztatni lábait? Akkor próbálja ki a dobójátékokat az udvaron, vagy az óriás fajátékokat a Színházteremben! Ott ezen kívül még építőjáték verseny lesz családoknak és a hosszabb, lepakolós, asztali játékok kedvelői az óriási Carcassonne-val is játszhatnak, ahol az egyes lapok mérete 40×40 cm!
Ha nem csak játszanának, akkor kézműves játékokat is készíthetnek a gyerekek, vagy papírhajtogatást tanulhatnak kezdők és haladók, papírrepülővel versenyezhetnek kedvenc modelljeikkel, vagy azokkal, amelyeket a rendezvényen tanulnak meg.

 

III. kerületi iskolai csoportok, osztályok jelentkezését is várják, számukra a rendezvényen igény szerint külön csoportvezetőt biztosítanak és egyedi játékbemutatókat, mini bajnokságokat is tartanak.

 

Akár hozza a barátait, családját, akár itt szerez új játszótársakat, biztosak lehetnek abban, hogy jó hangulatban telnek majd az órák.

 

A Játékfesztivál normál múzeumi belépővel látogatható, és mivel III. kerületi lakosoknak ingyenes a belépés a múzeumba, így számukra az egész napos fesztivál is ingyenes.

 

További információk, jelentkezés:

info@homoludens.hu

homoludens.hu

facebook.com/InternetJatekhaz

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin

Újra Nárcisz Futás május 11-én

Két év után újra Nárcisz Futást rendez a Magyar Hospice Alapítvány, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. 2022. május 11-én

Felhívás Balázs Lajos-díj adományozására

Kimagasló színvonalú civil tevékenységért, a harmadik kerület polgáraiért végzett eredményes munkáért adományozza önkormányzatunk a díjat. Tegyenek javaslatot Önök is, kik kapják idén Balázs Lajos-díjat. Május

Fogadj örökbe egy zöldterületet 2022-ben is!

Önkormányzatunk idén ismét meghirdeti a zöldterületek örökbefogadására lehetőséget adó pályázatát a kerületben működő civil szervezetek részére. A pályázat a kerület Környezetvédelmi Alapjának terhére kerül kiírásra

Indul a Bebiciklizés projekt Óbudán

Ingyenes elméleti és gyakorlati kerékpáros oktatás indul a városi forgatagban bizonytalanabb biciklizőknek a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. A Magyar Kerékpárosklub az Önkormányzat által tavaly meghirdetett „Két

Skip to content